1 Ağustos 2016 Pazartesi

İZMİR ÇIKIŞLI KURBAN BAYRAMI İSTANBUL TURU

  • 1.GÜN: Saat 21:30 Üçkuyular shell benzin istasyonu önü, 21:45 Konak Best Western Otel önü, 22:15 Karşıyaka yunuslar önü ve 23:00 Ege üniversitesi kampüs kapısı önü hareketimizle istanbul’a hareket ediyoruz. Rehberimizden alacağımız 3 günlük gezi bilgilerimizle birlikte çeşitli molalar vererek Bursa-Yalova-Kocaeliyolu ile Ağvaya varıyoruz. Ağva gezimiz sonrası, Şile bezi satan bir mağazaya uğrayıp oradan önce Şile fenerini görerek İstanbul’un şirin bir karadeniz kasabası olan Şileye geçiyoruz.Serbest zaman sonrası  karşı yakaya Sultanahmet meydanına geçiyoruz. Burada  bir İstanbul Klasiği Sultanahmet köftecisinden öğle yemeğini alıyor ve sırasıyla Sultanahmet meydanı, Dikilitaş , Eski HipodromAyasofya , Yerebatan SarnıcıTOPKAPI Müzesini gezip, Koç Müzesini görüp  otelimize dönüyoruz. Alacağımız akşam yemeğimizin ardından konaklama otelimizde. Yemek sonrası arzu eden misafirlerimiz Beyoğlu adı ile bilinen istiklal caddesine çıkarak Beyoğlu nu, çiçek pasajını, nevizade sokağını gezebilir ya da arzu ettikleri yerlere gidebilirler.
    2.GÜN: Sabah kahvaltımızın ardından hareketimizle otelimizden ayrılıp sabah kahvemizi içmek için teleferik ile Eyüp sırtlarında buluna Fransız şair PİERRE LOTİ'n hayran olduğu PİERRE LOTİ tepesine çıkıyoruz. Sonrasında  1453 Fetih Müzesi,  gezimizi yapıp Florya’da bulunan Akvaryum a gidiyoruz. Akvaryum sonrasında Eminönü’ne gelerek bir İstanbul klasiği olan tekneden balık ekmek yiyip Tekne ile boğaz turuna çıkıyoruz. Boğaz turumuzdan Tarabya’da inerek Emirgan korusu, Sabancı müzesi(ATLIKÖŞK) gezilerimizi yapıyor Ortaköy’de serbest zaman sonrasında otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği için otelimize dönüyoruz arzu eden misafirlerimizle İstanbul’un olmazsa olmazı Kumkapı’ya inip bir balık lokantasına gidiyor yemeğimiz esnasında kumkapı eğlencelerine katılıyor ve neşeli bir gece geçiriyoruz.(EXTRA 70 TL ) Kumkapı sonrası konaklamak için otelimize dönüyoruz.

    3.GÜN: Sabah otelimizdeki açık büfe kahvaltımız sonrası hareket ederek Anadolu Yakasına geçip önce Beylerbeyi Sarayı’na geçiyor ve saray gezimiz sonrasında aziz ,İstanbul’a tepeden bakmak üzere Çamlıca Tepesine çıkıyoruz. Çamlıca sonrasında bostancıya giderek tekne ile Büyük Ada’ya geçiyor burada serbest zaman içinde yemek yiyebilir, faytonla gezebilir, Ayayorgi ye çıkabilirsiniz. Büyük adadan Bostancıya dönerek otobüsümüzle İzmir’e doğru yola çıkıyor, Eskihisar- Yalova yolu ile Susurluğa gelip burada yemek molamızı veriyor ve bir mandıranın satış mağazasından mihalıç peyniri, lor vb. gibi ürünler alarak yola devam ediyoruz. İzmir’de bir dahaki gezimizde buluşmak üzere bindiğimiz noktalarda ayrılıyoruz.