20 Haziran 2016 Pazartesi

İZMİR ÇIKIŞLI KARADENİZ TURU /8 GECE 9 GÜN/

                    İZMİR ÇIKIŞLI KARADENİZ TURU

                          8 GECE 9 GÜN
1.GÜN : Saat 20:00 de Üçkuyular Shell benzin istasyonu önü, 20:15 Konak Sabancı Kültür Merkezi önü, 20:45 Karşıyaka Yunuslar, 21:00 Ege Üniversitesi Bornova kampüs kapısı önü( Manisa kavşağı) hareketle turumuza başlıyoruz. Bursa Kocaeli yolu ile Bolu’ya geliyor ve Abant Gölü etrafında bir gezi yapıp, göl kenarında gezdikten sonra Karadeniz’in incisi Amasra’ya geçerek burada Kemere Köprüsü, Kilise Camii, Kale, Oymacılar Çarşısı gezilerimizi yapıp arzu edilirse tekne ile bir gezi yaparak Tavşan adasını da görüyoruz. Öğle yemeğinde meşhur Amasra salatasının fotoğrafını çekmeden yemeğe başlamıyoruz. Salata ile beraber günlük tutulan balıklardan yiyerek (ekstra) Safranbolu’ya geçiyoruz. Burada rehberimizden dünya kültür mirası  listesine giren Safranbolu ile ilgili bilgi alarak Kaymakamlar Konağı’nı gezerek İmren Lokumcusuna uğruyor ve oradan Saat Kulesi , Hükümet Konağı , Kanyon , Güneş Saati, Cam Teras gezimizi yaparak otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklamayı otelimizde alıyoruz. Yemek sonrası sazla müzik yapılan bir kafeye gidebilir ya da Arasna Bar’da UMUT’un eşsiz nameleri ile eğleniyoruz.

2.GÜN: Otelimizdeki açık büfesabah kahvaltısı sonrası  Kastamonu’ ya geçiyoruz. Burada Hükümet Konağı ve Şerife Bacı  Anıtı ile Kale ve Saat Kulesini  görüp  Münire Medresesi  el sanatları çarşısında çayımızı yudumlayıp organik besinler satın alabiliyoruz. Sarımsağı ile meşhur Taşköprü ve Dranaz Geçiti yolu ile Sinop ilimize geçiyoruz.  Romen Diyojen’in  şehri olup (Türkiye ‘de trafik lambası olmayan tek şehir olan )  Sinop’ta tarihi cezaevini  rehberimizden ilginç hikayelerini dinleyerek  geziyoruz.  Sebahattin Ali’nin yattığı koğuşu da gezip , gemi maketleri alarak Samsun’a geçiyoruz. Samsun şehri gezimizi dönüşe bırakarak  akşam yemeği ve konaklama için Ordu’daki otelimize geçiyoruz.

3.GÜN : Otelimizdeki açık büfesabah kahvaltısı sonrası Teleferik ile Boztepe’ye çıkıyor , Ordu’yu kuşbakışı izleyerek  Giresun’a geçip bir çay fabrikasında çaylarımızı yudumladıktan sonra Tirebolu Kürtün yolu ile Kürtün Barajı’nda bir fotoğraf molası verip Kaçkar Dağları’nı aşıyor ve Gümüşhane ilimizin Torul ilçesini geçip , dünyanın Sarkıt ve  Dikit oluşum sıklığı açısından ikinci mağarası olan Karaca Mağarası’na tırmanıyoruz. Mağarada ömür boyu aklımızdan çıkmayacak  görüntülere şahit olup aracımızla Karadeniz’in en önemli geçitlerinden biri olan Zigana geçidinden geçmeden fotoğraf molası veriyor ve Zigana’dan geçerek Hamsi Köyün meşhur  sütlacından yiyoruz. Daha sonra Sümela Manastırı’nı geziyor konaklamak için otelimize geçiyoruz.

4.GÜN : Sabah otelimizdeki açık büfe kahvaltı sonrası Atatürk Köşkü’nü ve Ayasofya Camii ve Müzesi’ni gezerek Trabzon’un ünlü gümüşcüsü Saray Gümüş’e gidiyoruz.Trabzon bileziği ve kazaziye yapımını görüp alışveriş yaparak Yomra ,Arsin, Araklı yolu ile Sürmene’ye gelip Dünyaca ünlü Sürmene bıçaklarından alıyor ve Rize’ye geliyoruz. Rize de Panoramik bir şehir turu yapıp botanik bahçesine çıkıyor ve Gündoğdu Köyünde Rize bezi imalatını görüp alışveriş yaparak Fırtına vadisine,Ayder Yaylası’na giderek  önce Gelin Tülü Şelalesi’ne çıkıyor ve serbest zamanda bol oksijen alarak yayla yürüyüşü yapıyoruz. Ayder gezimiz sonrası otobüsümüzle Çamli Hemşin’e inerek  Belediye Şelalesini,Çamlı Hemşin’in tek caddesi  olan  Mecburiyet Caddesi’ni görüp yeniden Pınar alabalığa gelerek kırmızı benekli alabalık, muhlama , laz böreği yiyip burada bizi bekleyen minibüslerimize binerek Zilkale’ye yola çıkıyoruz. Eşsiz manzaralara sahip Zilkale’yi  rehberimizden alacağımız bilgiler ile gezip bolbol fotoğraf çekiyoruz.  TV deki “Sevdaluk” dizisinin çekildiği Şenyuva köyü’ne geliyoruz.Köy kahvesinin eşsiz manzarasında  çaylarımızı yudumlayıp, yürüyerek  Osmanlıdan kalan bir taş köprüye gidiyor  ve muhteşem  fotoğraflar çekip akşam yemeği ve konaklama için otelimize geçiyoruz.

5.GÜN: Sabah otelimizdeki kahvaltı sonrasında Sarp sınır kapımıza giderek Gürcistan’a (Batum’a) geçiyoruz. Batum’da Gonio Apsaros Kalesi’nden geçerek Batum batağının okaliptüs ağaçları ile kurutulmasını rehberimizden dinleyip şehir merkezine giriyor, şehir merkezinde Medea Heykeli, Altınpost, Avrupa Meydanı, Osmanlı Camii, katedral gezilerimiz sonrası yöresel yemeklerle öğle yemeğimizi alarak Ters restoranı görüyoruz.. Eski Rus evlerini (gettoları) görüp panaromik bir şehir turu yaptıktan sonra ufak tefek hediyelikler alarak ( Gürcü şarabı vs.) yeniden Sarp sınır kapısına geliyor ve geçiş işlemimizi tamamlayarak Türkiye’ye girip sahil yolundan Of ilçemize varıyoruz.Of ilçemizden Çaykara ilçemize geçip minibüslerimize bu gecelik kullanım eşyalarımızı alarak  2300 mt’ye doğru tırmanmaya başlıyoruz. İlk olarak Sultan Murat Yaylası’nda durup köy kahvesinde çaylarımızı içip Eğrisu Yaylası’na geçiyoruz. Burada bulutların üzerinden uçarcasına bir yürüyüş yapıp konaklamak için Limonsuyu Yaylası’na geçiyoruz. Akşam yemeği sonrası yörenin ünlü atma türkücüsü Mustafa Liman (Google’da izlemenizi öneririz) bizler için kemençeci Aydın ile otelimize gelerek kemençe ile hepimize ayrı ayrı türkülerini atıp bizleri gülmekten yerlere yatıracak. Türküler ve horon ile unutulmaz bir geceyi burada yaşayarak 2300 mt de uyumanın keyfini yaşayacağız.

6.GÜN: Sabah minibüslerimizle yeniden Çaykara’ya gelip otobüsümüzle Haldizen Deresi’nin genişleyerek göl haline getirdiği ve dünyada tek ahşap yangın merdivenine sahip binayı barındıran Uzungöl’e çıkarak Şerah Köyü’nü ve Uzungöl’ü fotoğraflayıp Of’a, sahile dönüyoruz. Trabzon ve Akçaabat yolu ile Akçaabat ta ünlü Akçaabat köftecisinde köfte yiyip yeniden Ordu’ya geliyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

7.GÜN: Sabah kahvaltı sonrası Samsun’a geçerek, Bandırma Vapuru ve Atatürk’ün Samsun’a geldiğinde kaldığı Mıntıka Palas’ı gezip, ağırlık ve denge unsuru olarak dünyanın 2. heykeli olan Atatürk Heykeli’nde bir fotoğraf molası veriyoruz. Samsun gezimiz sonrası Amasya’ya geçerek Bimarhane, Hazeranlar Konağı, Arkeoloji ve Mumyalar Müzesi’ni gezip, Yeşilırmak kıyısını ve tarihi evleri fotoğraflayarak Pirler Parkı’nda semaver çaylarımızı yudumluyor ve Ferhat’ın aşkı Şirin için dağları deldiği su kanallarını görerek konaklamak için Çorum’daki otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği sonrası otelimizden çarşıya çıkıp çarşı gezisi yapabilirsiniz.

8.GÜN: Sabah otelimizde açık büfe kahvaltı sonrası panoramik Çorum turu yapıp bin tanrılı kent diye bilinen Hattuşa’dan geçerek  Sungurlu-Ankara yolu ile Afyon’a, molamız sonrası Uşak yolu ile İzmir’imize geri dönüyoruz. Otobüsümüzden ayrılmadan önce, Safranbolu lokumlarınızı, Kastamonu çekme helvasını, Sinop gemi maketlerini, Trabzon’un gümüşlerini, Gümüşhane’nin pestilini, kömesini, sironunu, Sürmene bıçaklarını, Rize bezlerini, özel Karadeniz çaylarını, hediyeliklerinizi ve CAN TUR anılarınızı almayı sakın unutmayın…
BİLGİLENDİRME
*Batum sınır geçişinde dönemselyoğunluklardan dolayı geçiş işlemlerinde gecikme yaşanabilir, bu konuda rehberiniz gereken uyarılarda bulunacaktır.
*Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol- sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır.
*Gürcistan’ın getirdiği yasada, ülke girişlerindehiçbir ilacı kabul etmiyor. İlaç bulunduran kişiye hemen yasal işleme başlıyor.
*Kimliklerdeki deformasyona bağlı Gürcistan sınır geçişinde yaşanacakproblemlerden Tatilstil’in sorumlu değildir. Gürcistan Bebekler, Çocuklar dâhilkimliklerde Fotoğraf talep etmektedir. ( Fotoğraf olmasızorunludur.)
*Yurt dışından Türkiye'ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerinGürcistan’a gidip Türkiye'ye dönebilmesi için Türkiye'ye çoklu ( multiple )vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan'ın pasaportların ya dakimliklerin ait olduğu ülkelerle olan vize protokolüne göre Vizeli/Vizesizgeçiş sağlanacaktır. KKTC vatandaşlarının Türkiye'ye giriş yaparken TCkimliklerini kullanarak girmeleri doğrultusunda Gürcistan’a TC kimlikleriylegirebileceklerdir. Avrupa Birliği pasaportuyla Türkiye'ye giriş yapan KKTCvatandaşları da Türkiye'ye dönebilmek için Çoklu ( multiple ) vize almışolmaları gerekir.








TURA DAHİL HİZMETLER                                            TURA DAHİL OLMAYAN 
Otobüs ile ulaşım hizmetleri                                                   Öğle yemekleri
Profesyonel rehberlik                                                             Yemeklerdeki extralar
Otelde 7 gece YP konaklama                                                   Otopark ücretleri
Araç içi ikramlar                                                                      Bahşişler
Milli park girişleri                                                                    Mola yerlerindeki harcamalar
girişleri                                                                                        Yurt dışı çıkış harcı
                                                                                                  Müze ve ören yeri
                                                                                                  Minibüs ücretleri

NOT : Müze ören yeri ve minibüs ücretleri için 200 TL alınacaktır.
MUBUTA  TUR&PUAN TUR GÜVENCESİ İLE/İZMİR
İLETİŞİM:0505 486273-05325938743
muharrem uçar(operasyon sorumlusu)