11 Mayıs 2009 Pazartesi

BOYDAN BOYA KARADENİZ 05325938743 / 05054862738


08 GÜN - 08 GECE  HER CUMA ve CUMARTESİ 
1.GÜN: BURSA – İZMİT - BOLU
Saat 20.00 ‘de Bornova daki hareket noktamızda şehir içi servislerimizle gelen konuklarımızı aldıktan sonra Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya yolunu izleyerek, gerekli molaların ardından sabah; Bolu ‘ya ulaşıyoruz
2.GÜN:ABANT – DEVREK – BARTIN – AMASRA – SAFRANBOLU
Denizden yüksekliği 1350 M. Olan Köknar ve Kayın ağaçlarıyla çevrili Abant ‘a çıkıyoruz. Daha sonra, Amasra ‘ya doğru yolumuza devam ediyoruz. Devrek, Bartın üzerinden ulaşıp, . Öncelikle Bakacak Tepesi ‘nden, Fatih ‘in ilk gördüğünde ‘’Çeşmi Cihan’’ ( Dünyanın gözleri )dediği Amasra ‘yı fotoğraflama şansımız oluyor. Büyük Liman ‘da kendimize balık ve salata ziyafeti çekmek için serbest zaman alıyoruz. Daha sonra Küçük Liman ‘da Tarihi Roma Köprüsü ‘nü, Bizans Kilisesi ‘ni Amasra Kalesi ‘ni, gezip, Tavşan Adası ‘nı gördükten sonra Safranbolu ’ya hareket ediyoruz. Hıdırlık Tepesi ‘nden eski şehri seyredip, Osmanlı mimarisininen güzelörneklerinden Safranbolu Evleri hakkında rehberimiz tarafından bilgilendirildikten sonra, Kaymakamlar Evi ‘nigeziyoruz. Cinci Hanı, Hamamı, Köprülü Camii, Güneş Saati, Akçasu Kanyonu ‘nu görüp, tarihi Arasta ‘da hediyelik eşya alış verişi için serbest zaman alıyoruz. Daha sonra Unesco tarafından “Dünya Kültür Mirası Listesi’’ ne alınmış olan bu müze kentte otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeğimizi alıp
BAĞLARSARAY HOTEL/ SAFRANBOLU ww.baglarsaray.com
3.GÜN:KASTAMONU - SİNOP - GERZE - BAFRA - SAMSUN - FATSA
Sabah kahvaltısının ardından, Kastamonu ‘ya gidiyoruz. Şerife Bacı Anıtı ‘nı ve tarihi Hükümet Konağı ‘nı gördükten sonra, Boyabat, Taşköprü yolunu izleyerek Dranaz Geçidi ‘nden geçerek Sinop ‘a ulaşıyoruz. Şehir turumuzu yapıp, Sinop Kalesi ‘ni ve Tarihi Cezaevi ‘ni geziyoruz. Daha sonra; Bafra ‘Da Kızılırmak deltasını geçerek 19 Mayıs, üzerinden Samsun ‘a ulaşıyoruz. Çarşamba ‘da Yeşilırmak üzerinden geçip, Fatsa ‘ya ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
YALÇIN HOTEL / FATSA www.hotelyalcin.com.tr
4.GÜN:ORDU – GİRESUN – TRABZON - SÜRMENE
Sabah kahvaltısından sonra, Bolaman üzerinden sahil yolunda mavi ve yeşilin muhteşem tonlarını yakalayarak Perşembe ‘ye ulaşıyoruz. Burada mitolojide argonat efsanesine mekan olan Yason(Iason) Burnu ‘nda Yason Klisesi ’ni(Aya Nikola) görüyoruz. Daha sonra Ordu ‘da Boztepe ‘ye çıkıyoruz. Muhteşem sahili ve vadileri kuşbakışı seyredip, Akçaabat ’a geçiyoruz. Meşhur köftesini Nihat Usta ‘da yedikten sonra, Trabzon ‘da; Ayasofya Müzesi ‘ni gezip, Trabzon ’a özgü gümüş işleme sanatı örneği olan “Kazaziye”(hasır bilezik), alış verişi için serbest zaman alıyoruz. Şehri tepeden gören Soğuksu semtine çıkıp, Atatürk Köşkü ‘nü geziyoruz. Bu gezimizin ardından, Sürmene ‘ye hareket edip muhteşem bir yayla manzarasına sahip otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeğimizi alıp konaklıyoruz.
ZARHA DAĞI MOUNTAIN RESORT / SÜRMENE
www.zarharesort.com
5.GÜN:HOPA – SARP – ÇAMLIHEMŞİN – AYDER - Ekstra BATUM
Sabah kahvaltı sonrası yayladan ayrılıp, kısa bir yolculukla ulaştığımız Rize ‘de şehir turu ve ünlü Rize Bezi alışverişi için serbest zaman alıyoruz. Daha sonra, Hopa ‘ya gidiyoruz. Sarp sınır kapısında Son Türk evini ve Gürcistan evlerini görüyoruz. (İsteyenlere ekstra tur seçeneği; Batum.) Daha sonra, Hemşin, Hala, Polovit, Elevit ve Tunca dereleri ile beslenen Fırtına Dizisi’’nin ve Sonbahar Filmi ‘nin de çekildiği, Ünlü Fırtına Deresi kenarında öğle yemeğimizi alıyoruz. Çamlıhemşin ‘den Hala Deresini takip edip 1350 M. yükseklikteki Ayder Yaylası ‘na çıkıp, otelimize yerleşiyoruz. Kalegon mevkii ve Gelin Tülü şelalesi gezilerimizin ardından. Akşam yemeğine kadar yaylada serbest zaman ve Ayder Kaplıcaların ’dan da yararlanma fırsatı.İsteyenlere Zilkale Gezisi.
ZAFRAN OTEL / AYDER www.zafranotel.com
İsteyenlere Ekstra BATUM TURU : Sarp sınır kapısından geçerek, Gönye Kalesi ‘ni göreceğiz. Ardından Çoruh Nehri ‘ni geçerek Batum 'a ulaşacağız. Dünyadaki bütün bitki türlerini barındıran Botanik Parkı ‘nı gezdikten sonra, Katedral, Şehir Parkı, Batum Limanı ve Pazarını gezeceğiz, ardından Sarp Sınır Kapısından Türkiye ‘ye dönüş ve Ayder ‘e hareket ediyoruz. (*BATUM TURU İÇİN PASAPORT GEREKLİDİR, * EN AZ ON KİŞİ İLE GERÇEKLEŞİR)

EXTRA TUR ÜCRETİ : 60 € + 15 TL. (Ulaşım+ Rehberlik + yemek + giriş ücretleri + yurt dışı çıkış fonu dahildir.

!!!!!!!! BATUM TURU KAYITLARI OFİSLERİMİZDE YAPILIR
6.GÜN: OF-ÇAYKARA-UZUNGÖL-TORUL-KARACA MAĞARASI-ZİGANA
Sabah kahvaltısından sonra OF ‘a hareket ediyoruz. Daha sonra, Çaykara ‘ya ulaşıp, 1090 m. yükseklikte etrafı tamamen çam ormanlarıyla kaplı vadinin tam ortasında bulunan Uzun Göl ’e çıkıyoruz. Yapacağımız yürüyüşlerle muhteşem yaylanın güzelliğini içimize sindiriyoruz. Öğle yemeğinin ardından Trabzon ‘a hareket ediyoruz. tarihi İpek Yolu ‘nu izleyip, ünlü Zigana Geçidi ’nden geçerek Torul ‘a gidiyoruz. Burada; Damlataşı şekilleri, dikit, sarkıtları ile görülmeye değer Karaca Mağarası ‘nı geziyoruz. Turumuzun sonunda, Zigana Tatil Köyü ‘ne ulaşıp, Bungalov tipi evlerimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde
ZİGANA YAYLA TATİL KÖYÜ www.ziganatatilkoyu.com
7.GÜN:MAÇKA –SÜMELA – GİRESUN
Sabah kahvaltısından sonra; Maçka yoluyla Sümela Manastırı ‘na gidiyoruz. 1150 metre yükseklikte Altındere Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan, halk arasında Meryem Ana Manastırı olarak ta bilinen bu eseri geziyoruz. Daha sonra, Giresun ‘a hareket ediyoruz. Tirebolu’da Çay Fabrikası ziyaretinde bulunup, çay üretimi hakkında bilgi alıyoruz. Öğle yemeği ve Giresun Kalesi Ve Topal Osman ’ın Mezarını ziyaretimizin ardından, otelimize yerleşiyoruz. İsteyenlere Giresun Adası Tekne Turu. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
NEW JASMIN HOTEL / GİRESUN
www.otelnewjasmin.com
8.GÜN:GİRESUN – ORDU – SAMSUN – AMASYA
Sabah kahvaltısının ardından, Giresun, Ordu üzerinden, Türkiye ‘nin en uzun tüneli olan Nefise Akçelik Tüneli ‘nden geçerek Samsun ‘a hareket ediyoruz. Bandırma Vapuru ve Ünlü Atatürk Heykeli, ziyaretleri sonrası Arkeoloji Müzesi ‘ni ziyaret edip, öğle yemeği sonrası, Amasya ‘ya doğru yolumuza devam ediyoruz. Yeşilırmak ’ın iki yanında kurulmuş bu tarihi şehrimizdeki Mumyalar Müzesi, fikir, zikir ve şükür felsefesi üzerine kurulmuş olan II. Beyazıt külliyesi, Alçak Köprü gezip, Kızlar Sarayı ve Kral Mezarları ‘nı görüyoruz. Ferhat-Şirin efsanesine konu olan Ferhat Su Kanalları 'nı görüyoruz. Kısa bir yolculuklaulaştığımız Çorum ‘da leblebi alışverişi için aldığımız molanın ardından, Akşamüzeri Sungurlu ‘ya ulaşıp, otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
MAVİ OCAK HOTEL / SUNGURLU www.maviocak.com.tr
9.GÜN:ÇORUM – ANKARA – AFYON – İZMİR
Sabah kahvaltısından sonra, Günümüzden 5 bin yıl öncesine ait kültürel verilere rastlanan Boğazkale’de; ilk organize devleti kuran Hititler’in Başkenti Hattuşaş Antik Kentine gidiyoruz.Unesko tarafından koruma altına alınmış bu bölgedeKral Kapı, Sfenksli Kapı, Yer Kapı, Potern, Hiyeroglifli Oda, Hitit Surları, Büyük Kal ve Büyük Tapinağı gördükten sonra,Hititlerin açık hava tapınağı olan Yazılıkaya’ya gidiyoruz. Burada Hitit Tanrılarının kabartmalarının bulunduğu odaları gezdikten sonra, Ankara, Afyon, Uşak, yolunu izleyip, gerekli molalardan sonra İzmir ‘e ulaşıyoruz. 

TUR ÜCRETİNE DÂHİL OLANLAR :
· Otellerde 7 Gece Y.P Konaklama
· Man Fortuna – 0 403 veya Trevego Mercedes Lüks Otobüsler İle Ulaşım
· Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
· Çevre Gezileri
· Otobüs içi İkramları
· Açık Büfe veya Set Menü 7 Sabah kahvaltısı
· Açık Büfe veya Set Menü 7 Akşam Yemeği
· 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
TUR ÜCRETİNE DÂHİL OLMAYANLAR :



· İlk Gün Sabah Kahvaltısı
· Tüm Öğle Yemekleri
· Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
· Tüm Özel Harcamalar
· Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
· Müze Ören Yeri Milli Park Girişleri
· Batum Turu,
· Tekne Turu
Minibüs ücretleri:(KARACA MAĞARASI, ZİLKALE, SÜMELA MANASTIRI,ZARHA)

* 0 – 6 Yaş Çocuklara Otel Tarafından Yatak Verilemeyebilir.
* 0 – 7 Yaş Çocuk fiyatı İki Yetişkin Yanında Tek Çocuk İçin Uygulanır.
* LÜTFEN FOTOĞRAF MAKİNENİZİ, YÜRÜYÜŞ İÇİN AYAKKABI, ŞEMSİYE, MONT, MÜZE VE ÖREN YERİ İNDİRİMLERİNDEN FAYDALANMAK İÇİN, ÖĞRENCİ KİMLİKLERİNİZİ ALMAYI UNUTMAYINIZ.
TUR PROGRAMLARIMIZ 4077 SAYILI TÜKETİCİ KANUNUNA UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞTIR.

Rehber gerekli gördüğü takdirde hava, yol vb. sebeplerle program akışında değişiklik yapabilir.
- O 403 MERCEDES 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2 adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz)
- MAN FORTUNA 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz)
- SAFİR 46+1+1 koltuklandırma, abs , asr, Klima , 2adet monitör , 2 adet buzdolabı , su ısıtıcılı mutfak ünitesi , okuma lambaları , rehber anonsu için ses sistemi , cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılır)