10 Haziran 2014 Salı

İZMİR ÇIKIŞLI KARADANİZ/DOGU KARADENİZ TURU/TURLARI/BATUMLU /649TL

İzmir Çıkışlı Karadeniz ve Yaylalar Turu Batum Dahil Samsun - Ordu - Boztepe - Giresun – Gümüşhane – Karaca Mağarası - Trabzon - Uzungöl - Batum - Ayder - Zigana - Amasya 

PROGRAM KARADENİZ ESİNTİSİ VE BATUM TURU - İZMİR ÇIKIŞLI Tur Programı Samsun - Ordu - Boztepe - Giresun – Gümüşhane – Karaca Mağrası - Trabzon - Uzungöl - Batum - Ayder - Zigana - Amasya Karadeniz Yaylaları ve Batum Turu 6 gece 7 Gün ( 4 Gece Otel Konaklaması ) Karadeniz Kültürü (Atma Türkü , Kemence, Tulum, Horon, Pide, Yayla Safari, Rize Bezi, Yayla Konaklama,) Karadeniz Lezzetleri (Akçaabat Köfte, Kırmızı Benekli Alabalık, Muhlama, Hamsiköy Sütlacı, Gürcü Yemekleri, Tokat Kebabı )

 1.Gün :
 İzmir - Samsun Hareket noktalarımız 16:00 üçkuyular shell benzin istasyonu önü 16:30 konak sabancı kültür merkezi yanı best western otel önü 17:00 karşıyaka yunuslar 17:30 – ege üniversitesi kampüs girişi (manisa kavşağı)

 2. Gün: 
Samsun - Atatürk Anıtı - Bandırma Vapuru - Ordu – Boztepe İzmirden başlayan yolculuğumuzu gece yolculuğu ile devam edip samsuna doğru yol alıyoruz. milli mücadelenin başlangıç merkezi olarak kabul edilen Samsun şehrine ulaşıp.. İlk durağımız Samsun'un ve milli mücadelenin sembolü haline gelmiş olanAtatürk Anıtı, Heykel hakkında bilgi aldıktan sonra hatıra fotoğraflarımızı çektiriyoruz. Ardından Milli mücadelenin diğer önemli sembolü Bandırma Vapuruna hareket ediyoruz. Milli önder Mustafa Kemal Atatürk ve 18 Silah Arkadaşının Balmumu heykelleriyle dönemin yansıtıldığı Bandırma Vapurunda ve çevresindeki milli mücadele parkında duygusal anlar sizleri bekliyor olacak. Yeşilırmağın denize dökülürken oluşturduğu Çarşamba Ovasının bereketli topraklarında ilerlerkenKaradenizin yeşil coğrafyasına ilk adımlarımızı atmış oluyoruz. Amazon kadın savaşçıların başkenti Terme de vereceğimiz mola ile Karadeniz Ünye -Fatsaüzerinden Karadeniz'in İncisi Fındığın Başkenti Orduya ulaşıyoruz.Panoramik Ordu Şehir turu sonrası Dünyanın en güzel manzara teraslarından kabul edilen Boztepeyeçıkıyoruz. Kurul Kayaları, Sayacabaşı, Kiraz limanı ve Karadeniz'in doyumsuz manzarası karşısında vereceğimiz molamızın ardından kirazın ana vatanı Giresun’a ulaşıyoruz. Panoramik olarak Giresun Kalesi ve Antik Aretias Adasını görüp şehir turu esnasında Orta ve Doğu Karadeniz'in sınırı Melet Irmağını geçiyoruz. Ordunun derelerinin yukarı akması ile ilgili bölge hakkında bilgi alıyoruz. Yolculuğumuz boyunca Espiye’de Andos Kalesi’ni görüp Tirebolu’ya hareket ediyoruz. Tirebolu Kalesinde vereceğimiz çay ve fotoğraf molasından sonra ışıkkent kürtün yoluna saparak kürtün barajında fotoğraf molası veriyor ve gümüşhanenin torul ilçesini geçerek dünyanın oluşum sıklığı açısından birinci mağarası sayılan karaca mağarasında büyülenmemek şartı ile bir gezi yapıyoruz.daha sonra karadenizin en ünlü geçitlerinden biri olan zigana geçidini geçmeden bir fotoğraf molası veriyor,zigana geçidini geçerek hamsiköye gidiyoruz.dünyaca ünlü hamsiköy sütlacın üzerine bol bol fındık dökerek yedikten sonra maçka ilçemize(eski adı maçuka olup eli sopalı anlamına gelen)gidiyor ve konaklama için otelimize geçiyoruz.

 3.Gün: 
Giresun - Trabzon - Ayasofya -Atatürk Köşkü - Tirebolu Kalesi - Uzungöl – Yayla Safari –– Kemence– Horon – Yayla Konaklama Ayder Yaylası - Tulum ve Horon – Fırtına Vadisi Konaklama Otelde alınan açık büfe sabah kahvaltısının ardından Maçka üzerinden Altındere Milli Parkı’na bizi bekleyen minibüslere binerek Sümela Manastırı’na çıkıyoruz. bizi bekleyen minibüslere Karadağ’ın bakiresi anlamına gelen sümela manastırını geziyoruz. İki Keşişin rüyalarında kendilerine emredilmesi üzerine, Yunanistan'dan dan yola çıkarak yaptıklarına inanılan Manastırda, Antik Kaya Kilise, Nöbetçi Odaları, Kutsal Ayazma, Su Kemerleri, Kaya Fresklerini rehberimizin anlatımıyla öğrendikten sonra Altındere Vadisi’ne geriye dönüyoruz.daha sonra trapezus eski adı ile trabzona gelerek Kentin simgelerinden birisi olarak kabul edilen Ayasofya Kilisesine hareket ediyoruz. Artık Camii olarak hizmete açılmış olan ve Müze niteliği taşıyan Ayasofya’da, Çankulesini ve kilisenin bahçesinde yakın yörelerde yapılan kazılarda bulunan eserleri de görme imkânı buluyoruz. Burada Trabzon Ayasofya Camii ve Bölge tarihini rehberimizden dinledikten sonra, Bölgenin ünlü ustalarından(Kültür Bakanlığı ödüllü usta Ali Kaynar- Saray Gümüş) Gümüş ve Altın Trabzon Hasırı ve ülkemizde sadece Trabzon’da üç aile tarafından yapılırken son anda fark edilip yaşatılan “Kazaziye” Sanatının inceliklerini öğreniyoruz. Ardından Şehrin tepesi sayılabilecek bir konumda bulunan (soğuksu mevkii) Atatürk Köşkü’ne hareket ediyoruz. Yolda Gülbahar Hatun Camii ve Türbesini, Avni Aker Stadyumunu görerek, Ulu Önderin vasiyetinin büyük bir bölümünü kaleme aldığı Tüm mal varlığını görüyoruz.daha sonra sürmene ilçemizde bıçakçılığın en ince detaylarını görüp bıçak alışverişi yapıyor ve rize ilimizi görerek (panaromik) gündoğdu köyünde rize bezini tanıyor ve alışveriş yaparak ayder yaylasına çıkıyoruz.ayderde gelin tülü şelalesini görerek kendimize bir oksijen ziyafeti sunuyor ve yaylayı gezerek konaklama için otelimize geçiyoruz. Ülkemizin en önemli eko sistemine sahip bölgesi olan Kaçkar Dağlarının Eteklerinde eşsiz bir konaklama mekanı bizleri bekliyor.. Akşam tulum ve horon bizleri bekliyor.Akşam yemeği ve Konaklama otelimizde. Otelimizin fıkralara konu olan hikâyesini Rehberimizden mutlaka dinleyiniz. Fırtına Vadisi Pınar Hotel Apart(Oteller ile ilgili bilgileri Diğer bilgiler bölümünde bulabilirsiniz.)

 4.Gün: 
Batum Turu - Orta Cami - Piezza Meydanı - Medea Heykeli -- Uzungöl – Yayla Safari – Atma Türkü – Kemence– Horon – Yayla Konaklama Sabah otelimizdeki kahvaltı sonrası hareketle Otobüsümüze binerek Batum’a harekete diyoruz. Hopa ve Kemalpaşa beldelerini geçerek Sarp Sınır Kapısına ulaşıyoruz. Sınır kapısında geçiş işlemleri sonrası Acara bölgesinin başkenti Batum’a hareket ediyoruz. Gonio (gönye) - Apsaros Kalesi’ni ve yurdumuzda (Bayburt) doğup Batum’da denize dökülen Çoruh Nehri görüyoruz. İlk durağımız Karadeniz tarihinin en önemli mitolojik hikâyesinin kahramanı prenses Medea’nın Altınpost Anıtı ve Hera Meydanı oluyor.Ardından Tarihi Meryem Ana Kilisesi (Katedral) Kilisesi görüyoruz. Oradan hareketle panoramik olarak, Tarihi Orta Camii, Piezza Meydanı, Poseidon Anıtı, Tiyatro Binası ve yeni oluşturulan yüzüyle Avrupa Meydanını göreceğiz. Batum Bulvarı'nda gezinti sonrası Sarp Sınır Kapısı'ndan giriş işlemlerimizi tamamlayıp Of üzerinden Çaykara (Kadahor)’ya ulaşıyoruz. Buradan Minibüslerimize binerek Yayla safarimize başlıyoruz. Ataköy (Şinek) üzerinden Han Irmak Yaylası, Sultanmurat Yaylası istikametinden Limonsuyu Yaylasındaki Otelimize hareket ediyoruz. Yol boyunca göreceğimiz yaylalar Belkide Karadeniz’in en iyi yayla parkurudur diyebiliriz. Eski adı Şinek olan Ataköy ilk göreceğimiz yerleşim merkezi Ayni zamanda 5. Cumhurbaşkanımız Cevdet Sunay’ın Köyü, Ardından Eğrisu Yaylası’ndayız. , Sultan Murat Yaylası,Şehitlik, Cerrah Yaylası, Mavrinas Yaylası, Küçük Şinek Yaylası, , Büyük Şinek Yaylası, Yeni Yayla, Öküzlü Yaylası, Aplayaras Yaylası gibi yayla merkezlerinden geçerek Karadenizin En Yüksek yaylalarından birisi olanLimonsuyu’na ulaşıyoruz. Toplamda molalarla 1 saat 30 dk süren yolculuk sonrası Kardelen Otel’deyiz. Akşam yemeği sonrası Atma Türkü ve Horon Bizleri bekliyor. Mustafa liman isimli yörece ünlü Atma Türkücü bizlere eğlence espri ve hızlı zekâyı Karadeniz’in önemli kültürü olan Atma Türkülerle sunacak. (Limonsuyu Yaylası ) Kardelen Otel (KARADENİZİN 2400 mt deki TEK OTELİ) www.hotelkardelen.net NOT: Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları Batum'a üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır. Ailesi ile birlikte ( Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM'A geçişleri için NOTER den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. Yurt Dışı çıkış harçı (16 TL)misafirlerimiz tarafından ayrıca ödenecektir.gürcistan müze girişleri siz saygıdeğer misafirlerimize aittir.

 5.Gün:
 yayla safari-uzungöl-şerah köyü-çay fabrikası-ordu .Ülkemizin Karadeniz sıradağlarının zirvesi sayılabilecek bir noktada uyanmanın zindeliği ile tamamen organik bir kahvaltı yapıyoruz. Can tatil olarak Detoks niteliğindeki bir gecenin sabahında Yayla Safarimize devam ediyor. Şayet bir gün öncesinde gidemediysek 2400 metre rakımlı yaylamızdan 1090 metre yükseklikte yer alan Uzungöl’e ulaşıyoruz. Bir nevi manzara terası olarak kabul edilmiş tepeden Uzungöl’ü fotoğraflayıp, Uzungöl (Şerah Köyü) çevresinde yapacağımız gezimiz sonrasında yeniden fıkralara konu olmuş of ilçemize inerek çay fabrikamızı geziyor ve çay hakkında bilgi alıp alışveriş yapıyoruz.daha sonra trabzon üzerinden karadenizin gelirken görmediğimiz bölümüne geçip çamburnuna gidiyor ve eşsiz köftesinin tadına bakıyoruz.yemek sonrası karadenizi sahilden tarayarak yeniden giresun,ordu yolu ile karadenizi adımlamaya devam ediyoruz.akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 6.Gün: amasya-kaya mezarları-çakallar seyir tepesi-ferhat su kanalları Otelde alınan açık büfe sabah kahvaltısının ardından şehzadeler şehri amasyayı tanımak için güne başlıyoruz. . Bir tarafta Kral Mezarlarının bulunduğu Yeşilırmak Vadisine kurulan muhteşem bir şehir olan Amasya’daki gezimize koleksiyon farklılığı bakımından önemli bir müze sayılabilecek Amasya Arkeoloji Müzesi ile başlıyoruz. Ardından İlhanlılar döneminden kalan mumyaların sergilendiği Mumyalar Müzesini görüyoruz. Meşhur Yalı Boyu evlerini görüp en ünlüsü olan Hazeranlar Konağını, Şehzadeler Parkı'nı görüp meşhur Tokat Kebabını tadıyoruz.(ekstra) Bayezid Külliyesi, İmaret,Camii ve Aş Evini görüp, Anadolu’nun en eski aşklarından birisi Ferhat ile Şirin efsanesine göre Ferhat’ın Aşkı uğruna dağları delerek yaptığı söylenen Ferhat Su Kanalını görüyoruz. Amasya’daki gezimizin ardından çoruma geçiyor bin tanrılı kent hattuşa nın kurulduğu topraklardan geçerek sungurlu da leblebi alışverişi yapıyor ve ankara-afyon- güzergâhı ile İzmire varıyor ve bir başka can tatil organizasyonunda görüşmek dileğiyle buluşma noktalarımızda vedalaşıyoruz

 Önemli Notlar
***GENEL BİLGİLER ve ÖNEMLİ NOTLAR İÇİNLÜTFEN GENEL BİLGİLER BÖLÜMÜNÜ OKUYUNUZ***
 GENEL BİLGİLER : turumuzda yatılacak oteller yörenin denenmiş otellerinden olup günün doluluğuna göre değişiklik gösterebilecek olduğundan isimleri kesin yazılmamıştır. Rehberimiz hava,yol ve yoğunluk durumuna göre programda değişiklik yapma hakkına sahiptir Karadenizin yağmuru tarihe bağlı olmadığından bir yağmurluk,bir mont yada hırka,yürüyüş için uygun ayakkabı,ve fotoğraf makinası almayı sakın unutmayın...

 MÜZE VE ÖREN YERİ GİRİŞLERİ VE YAYLALAR MİNİBÜSLERİ için sayın müşterilerimizden 180 tl para araçta toplanacaktır.müze kartı olan,65 yaş üstü ve 18 yaş altı müşterilerimizden bu bedel 155 tl olarak alınacaktır. Bu bedeller misafirimizin hangi girişe katılıp katılmayacağı fark gözetilmeden alınır. Batum geçişlerinde yanında gerekli evrağı olmayan yada yasal geçiş yasağı olan misafirlerimize herhangi bir bedel iadesi yapılmaz.

 ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
 * Tüm Öğlen Yemekleri
 * Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
 *Tüm Özel Harcamalar
 * Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar 

618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SIGORTASI KAPSAMI
 Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.
 ÖNEMLİ NOT : yolcu sayısının büyük araç(46 kişilik) için yeterli olmaması halinde araç tipini değiştirerek daha küçük bir araç ile yolculuk yapmanızı rahatınız açısından düşünerek
KÜÇÜK ARAÇ YOLCULUĞU YAPMIYORUZ.
 YİYECEKLERİMİZ : Laz böreği,muhlama,kara lahana,kuymak,akçaabat köftesi,siron,kaldrik,kırmızı benekli alabalık(dere alası)ispir kuru fasulyesi,hamsi,mısır ekmeği, Hamsi Köy Sütlacı, batum çoban kavurması,armut suyu ve daha pek çok yeni lezzet.
 ALACAKLARIMIZ : rize bezi,fındık,kadayıf,gürcü şarabı,Sürmene Bıçağı,trabzon hasırı bileziği, gümüş işleri,kazaziye,köme,pestil,kızılcık mamulleri,leblebi,ekmek kadayıfı,sucuk ve pek çok hediyelik...