23 Haziran 2011 Perşembe

BÜYÜK AVRUPA TURU RÜYA GİBİ BİR TATİL 11 ÜLKE /670 euro üstelik ıo taksit imkanı/AVALNCHE TRAVEL AGENCY-İZMİR- danyal travel güvencesi ile

RÜYA GİBİ BİR TATİL
BÜYÜK AVRUPA TURU
11 ÜLKE/670 euro üstelik ıo taksit imkanı
05325938743-05054862738

BULGARİSTAN /ROMANYA-BÜKREŞ/MACARİSTAN –BUDAPEŞTE/AVUSTURYA-VİYANA/SLOVENYA /HIRVATİSTAN/BOSNA HERSEK –SARAYOVA-MOSTAR/KARADAĞ/ARNAVUTLUK-TİRAN/MAKEDONYA-STRUGA-OHRİ-MANASTIR/YUNANİSTAN-SELANİK-KAVALA

01.-02.GÜN: BULGARİSTAN-ROMANYA
saat 12:00’da siz değerli konuklarımızla Danyal Travel önünden hareket ile Çanakkale üzerinden feribot yolculuğu yaparak Eceabat’a geçip,Edirne üzerinden saat 01:00de.Gümrük işlemlerimizin ardından Bulgaristan’a giriyoruz.Sabah kahvaltımızı Bulgaristan’da aldıktan sonra öğle saatlerinde Bulgaristan’dan çıkıyoruz.Romanya sınır kapısından geçerek saat 17:00’da Bükreş’e varışımızla birlikte otelimize yerleşiyoruz.Konaklama BÜKREŞ’te.

03-04.GÜN BÜKREŞ-BUDAPEŞTE
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Bükreş şehir turumuza başlıyoruz. Romanya'nın Başkenti Bükreş Tuna Irmağı kıyısında kurulmuş bir şehirdir. Bükreş Şehri geçmişte sürekli sanat ve mimarinin başkenti olmuştur. Bükreş'te 1989 yılında tamamlanan Parlamento Binası Pentagon ve Tibetteki Potala Sarayı'ndan sonra Dünya'nın 3. Büyük binasıdır. Bükreş Şehri 1459 yılında Kont Drakula olarak bilinen Prens Vlad tarafından kurulmuştur. Şehir zamanla Drakulanın Sarayının etrafında büyüyerek bugünkü Bükreş ortaya çıkmıştır. Bükreşte gezilecek yerler arasında Athenaeum ve Athenaeum Müzesi, Milli Sanat Müzesi, Herastrau Gölü, Gradina Cismigiu Parkı sayılabilir.Bükreş şehir turumuzu tamamlayıp Budapeşte’ye(Macaristan)doğru yola çıkıyoruz.Gece boyu yol alarak sabah erken saatlerde Macaristan-Arad sınır kapısına ulaşıyoruz.

4. GÜN: öğle saatlerine doğru Budapeşte’ye varıyoruz..Öncelikle otelimize yerleşip serbest zamanda dinlenme molasının ardından rehberimiz eşliğinde Budapeşte şehir turumuza başlıyoruz.. Şehir turu sırasında Kahramanlar Meydanı, Andreasy ve Rakoczi Caddeleri,Opera ve Sinagog Binaları ,Parlamento Binası,Tuna Nehri ve kıyılar, köprüler, Gülbaba Türbesi, Kale ve Mathias Kilisesi, Gellert Tepesi ve Citadella görülecek yerler arasındadır.Turun ardından otelimize transfer, yerleşme ve dinlenme imkanı. Akşam arzu edilmesi halinde 120.000 litrelik Dünya'nın en büyük şarap fıçısını ve 98 km. lik Guiness rekorlar kitabına girmiş meşhur Budapeşte şarap mahzenlerini geziyor,meşhur Tokaji Şaraplarının tadımını yapıyoruz. Kendi fotoğrafınızın basılmış olduğu hatıra şarap şişelerinden almayı unutmayınız..aynı gece Tuna Nehri üzerinde yat turu (ektra) Konaklama Budapeşte’de otelimizde.

05.GÜN BUDAPEŞTE-VİYANA-ESTERGON-VYSEGRAD
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası arzu eden yolcularımız ile isteğe bağlı ,rehberinizin ekstra olarak organize edeceği ESZTERGOM KALESİ-VYSEGRAD-SZTENDERE turu'na katılabilirler. Bu turumuzda Türk tarihinde önemli stratejik öneme sahip olan Esztergom Kalesi ,şehri ve Esztergom Katedrali, Tuna nehri kenarındaki köyler ve kasabalar ile Visegrad Kasabası gezilecek.Tura katılmayan yolcularımız için Budapeşte’de serbest zaman.Bu turumuzun ardından Viyana’ya doğru yola çıkıyoruz akşam geç saatlerde Viyana’daki otelimize yerleşiyoruz.Konaklama Viyana’da otelimizde.




07-08.GÜN: VİYANA-ZAGREP-SARAYOVA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası rehberimiz eşliğinde Viyana turumuza başlıyoruz.Göreceğimiz yerler arasında Belvedere Sarayları, Ring caddesi üzerindeki Opera binası, Hoffburg Kışlık Sarayı, Güzel sanatlar ve Fen Müzesi ,Viyana üniversitesi , Belediye sarayı (Ratthaus),Votive kilisesi,Tuna nehri kıyıları, bulunmaktadır.Daha sonra Zagrep üzerinden Sarayova’ya doğru yol alıyoruz
Gece boyu sürecek yolculuğumuzun ardından
20/07/2011 sabah Sarayova’ya varıp otelimize yerleşiyoruz.Otelimizde dinlenme molamızın ardından rehberimiz eşliğinde Sarayova şehir turumuza başlıyoruz. İki asır boyunca Balkanlar’ın kültür başkentliğini yapmış,1992 savaşında Sırp, Hırvat ve Boşnaklar’ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna’yı tanıtan panoramik bir tur yapacağız. Turumuz esnasında meşhur Başçarşı, yakın tarihin en kanlı savaşlarından birinin cereyan ettiği Savaş Tüneli,şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog,1914’te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binalarını görebileceğiniz FerhadiyeCaddesi. Acıların başkenti olan bu Kentte birçok Osmanlı eseri bulunuyor. 1561 yılında inşa edilen Ali Paşa Cami, İmparator Cami ve Gazi Hüsrev Bey Cami, kentin diğer önemli kültürel ve dini abidelerindendir.
Resmi olarak 1896 yılında açılan tarafından inşa edilen Ortodoks Belediye Binası, Avusturya-Macaristan döneminde inşa edilen şahane bir mimari eserdir.1863 ile 1868 yılları arasında Anreja Damjanovic Katedrali, Balkanlar'da yer alan en büyük Ortodoks katedralleri arasında yer alır. Saraybosna Katedrali, Gotik ve Roma mimari tarzlarıyla inşa edilmiş diğer bir önemli mabettir. 1581'de inşa edilen Eski Yahudi Tapınağı, Büyük Avlu denilen bir hana sahip tarihi bir sinagogdur.
Bosna Hersek'in eski cumhurbaşkanı İzzetbegoviç'in anıt mezarı, çarşı camileri, bedestenler, medreseler, hamamlar, türbeler, saat kulesi, taş sokaklar, tek katlı küçük dükkanlar Saraybosna'ya gelmişken mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor Ziyaretimizden sonra otelimize transfer.Konaklama Saraybosna’da ki otelimizde.

09.GÜN SARAYOVA-MOSTAR-KARADAĞ-TİRAN-STRUGA
Sabah kahvaltımızı aldıktan sonra Mostar’a gitmek üzere otelimizden ayrılıyoruz.1992 savaşında yıkılan köprüsüyle anılan Mostar’a varış. 600 yıllık geçmişe sahip, Bosna-Hersek’i oluşturan iki parçadan biri olan Hersek’in en büyük şehri Mostar’ı tanıtan yürüyüş turumuzda, 1557’de Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin’in inşa ettiği, ancak 1992’de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004’te Türkiye’nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Mostar Köprüsü, Kuyumcular Çarşısı, Koska Mehmed Paşa Camii, Eski Hamam göreceğimiz yerler. Mostar’ın yerel pazarlarından alışveriş yapabileceğiniz serbest zamanın ardından Karadağ üzerinden Tiran’a doğru yol alıyoruz.Tiran’da çay ve fotoğraf molası vererek Makedonya’ya yol alıyoruz.Struga’ya varışımız gece geç saatlerde.Konaklama Struga’da.

10.GÜN STRUGA-OHRİ-MANASTIR-SELANİK
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Ohri’ye doğru yola çıkıyoruz. Tanrı cenneti çamurdan yaparken bir parça kopup Ohrid'in üzerine düşmüş diyor Ohrid'liler. eski gelenekleri, çok iyi korunmuş doğası ve kültürel mirası ile kıskanılacak kadar güzel olan bu yaşamı, ödünç olarak almışlar kendilerinden önceki kuşaktan, gelecek kuşağa ödünç vermek üzere. Bu nedenle Ohrid'liyi UNESCO da ödüllendirmiş, dünya kenti ilan etmiş burayı ve korumaya almış. Bu şu anlama geliyor; Ohrid'de istediğiniz yerde istediğiniz inşaatı yapamıyorsunuz, şehir planı çok ciddi bir biçimde uygulanıyor. Burada görülmeye değer Ohri Gölü kenarında çayımızı içip yolumuzu Manastıra ceviriyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadisi ve Manastır çarşısı gezilecek yerler arasında. Geniş cadde’yi,Türk Çarşı’sını ,Bedesten’i,İhsak Camii’ni,Yeni Camiyi ziyaret ediyoruz Prespa Gölü’nün manzarasın’da fotoğraf molası veriyoruz.Molamızın ardından Selanik’e doğru yol alıyoruz.Konaklama Selanik’te otelimizde.

11.GÜN SELANİK-KAVALA-TURGUTLU
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası rehberimiz eşliğinde Selanik turumuza başlıyoruz. Yunanistan'ın ikinci büyük şehri olan Selanik, adını Büyük İskender'in kız kardeşi olan Thssaloniki'den almış. Şehir, Avrupa ile ilişkilerin güçlenmesi ve modernleşmenin etkisi altında büyümeye aday Doğu Akdeniz liman şehirlerinden biri. Atatürk'ün 1881 yılında doğduğu ev bugün Atatürk Evi adıyla müze olarak tanzim ediliyor. Evin hemen yanında Türk Konsolosluğu bulunuyor. Yapacağımız panoramik şehir gezimizde, Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar, Selanik Kalesi ve Osmanlı ve Bizans eserlerini görüyoruz. Yunanistan’ın en büyük Kilisesi olan Aya Dimitros Kilisesi si görerek rotamızı Kavala’ya doğru ceviriyoruz.Öğlen saatlerinde Kavala’da oluyoruz öğle yemeğimiz Kavala’da aldıktan sonra şehir turumuza başlıyoruz. Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın evi ,Teodara Kilisesi göreceğimiz yerler arasında.Avrupa fethimizi bu güzel sahil kentinde noktalayıp aklımızda anılarımız yüzümüzde tebessümle dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.24/07/2011 Pazar sabah Manisa-Turgutlu’da oluyoruz


Turumuz 11 günlük süreyi kapsar ,Bir Sonraki Danyal Travel Turlarında Buluşmak Üzere






ÜCRETE DAHİL HİZMETLERİMİZ
• Lüks otobüsler ile tüm yolculuklar
• Üç ve dört yıldızlı otellerde oda+kahvaltı konaklama
• Ayakbastı ücretleri
• Profesyonel rehberlik hizmeti
• Acenta refakatı

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
• Mavi Pasaport sahibleri için vize+sigorta=120 euro
• ****Yeşil Pasaport sahibleri için tur başlangıç tarihi itibari ileBulgaristan’ın vize uygulamasını kaldırması durumunda sadece sigorta bedeli =20 euro
• Budapeşte’de şaraphanede akşam yemeği ve tuna nehri yat turu =30 euro
• Estergon kalesi ve VYSEGRAD-SZTENDERE şehir turları =20 euro
• Tur boyunca alınacak öğle ve akşam yemekleri
• Kişisel harcamalar


ÜCRETE DAHİL HİZMETLERİMİZ
• Lüks otobüsler ile tüm yolculuklar
• Üç ve dört yıldızlı otellerde oda+kahvaltı konaklama
• Ayakbastı ücretleri
• Profesyonel rehberlik hizmeti
• Acenta refakatı

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
• Mavi Pasaport sahibleri için vize+sigorta=120 euro
• ****Yeşil Pasaport sahibleri için tur başlangıç tarihi itibari ileBulgaristan’ın vize uygulamasını kaldırması durumunda sadece sigorta bedeli =20 euro
• Budapeşte’de şaraphanede akşam yemeği ve tuna nehri yat turu =30 euro
• Estergon kalesi ve VYSEGRAD-SZTENDERE şehir turları =20 euro
• Tur boyunca alınacak öğle ve akşam yemekleri
• Kişisel harcamalar




ÖDEME DETAYLARI

DÖNEM NAKİT PEŞİNAT TAKSİT PEŞİNATSIZ 10 TAKSİT
NİSAN –MAYIS-HAZİRAN
2011

670 éuro

150 éuro

3 taksit*185 euro=555 éuro

10*74 éuro=739 éuro
0-8 yaş %50 indirim %50 indirim %50 indirim